Ansvarlighet

Hos EYDA er vi ansvar bevisst når det gjelder produksjon, arbeidsforhold og det grønne skiftet. 

EYDAs fotavtrykk

Slitesterke produkter er veien fram for en grønnere klesbransje. Vi må bruke klærne våre lenger. Derfor går vi aldri på akkord med kvaliteten. EYDA-produkter er utviklet og produsert for å brukes mye og holde lenge. Det mest holdbare produktet i våre øyne, er det grønneste produktet.

Produksjon og arbeidsforhold

Den ene av våre grunnleggere har bodd i Kina i en årrekke. I forbindelse med hans opphold der har han funnet stabile leverandører med gode arbeidsforhold og samme holdning til kvalitet som vi selv har. Vi er altså tett på produksjonen fordi vi har oppnådd et spesielt nært forhold til leverandørene.

Når vi skal finne nye leverandører i fremtiden, stiller vi også høye krav til ordnede arbeidsforhold – blant annet BSCI-godkjenning. Samtidig besøker vi alle leverandører så ofte som mulig for å kunne bekrefte, ved selvsyn, de avtalene vi har inngått med dem. 

Vi har generelt stort fokus på at det ikke skal hope seg opp store rester av overskudds klær som må destrueres eller fjernes på annet vis. Det betyr at produserte enheter skal være lik solgte enheter.Vi oppnår ikke dette bare ved å fokusere på mote og trender, men i stedet på gode kjerneprodukter med lang motemessig holdbarhet.

Store og små tiltak

Vi fokuserer på langvarig innsats når det gjelder grønn omstilling. Vi investerer i rådgivning med henblikk på å oppgradere organisasjonen, slik at vi kan arbeide effektivt med å bli en mer grønn virksomhet hele veien gjennom vår forsyningskjede. På den måten får vi det beste utgangspunktet for å redusere fotavtrykket vårt.

Vi legger samtidig ære i de mindre tiltakene vi vet gjør en forskjell i det store bildet: avfallssortering, fravalg av hangtags på produktene våre, Våre zip-lock forsendelsesposer er med dobbel lukking og fasiliteter som oppmuntrer til en grønn omstilling. Zip-lock-posene våre er lagd slik at de kan brukes om igjen, samtidig som de er biologisk nedbrytbare. Våre forsendelsesposer er lagd av 100 % gjenbruksplast og med dobbeltlukking, slik at kundene kan bruke dem til returforsendelser.