Sommerens must haves: Få stylingtips fra designere

I det lyse designrommet, omgitt av stoffprøver og designutkast, finner vi Mette Merrild Johannesen, som er designer og produktansvarlig i EYDA. Med målebåndet rundt halsen og fingrene begravet i den nye kolleksjonen, sitter hun helt oppslukt når vi kommer og forstyrrer henne. Hun har nemlig lovet oss å dele sine beste stylingtips for sommeren. Vi setter oss ned for å snakke om sommerens DO’s and DON’Ts slik at vi kan kle oss best mulig i den nye sesongen, og vi skal selvfølgelig dele alt dette med deg:


Hva er sommerens største trend?

Farger. Farger er en trend som vi virkelig vil se mye av – både på treningssenteret og i sommerens motebilde. Spesielt stiler i mettede farger som har litt «kraft» og «pang» er must haves til den nye sesongens garderobe. 

Sommeren 2023 gir virkelig rom til å være modig; Vi kan leke med fargene, og det kan gjerne være 2–3 ulike farger i et outfit.


Hvordan kombinerer vi fargene?

Vi trenger egentlig ikke tenke så mye på hvordan vi setter fargene sammen. Du kan både gå helt bananas med farger og bruke colorblocking i stylingen, uten å tenke for mye over hvilke farger du setter opp mot hverandre. Men du kan også uten problemer velge et hvitt, beige eller grått outfit med kun én farge som «popper». Mitt beste råd er derfor å kombinere fargene slik at de passer til din personlighet og ditt humør.

Hva er sommerens must haves?

I tillegg til mer mot i valget av farger og fargekombinasjoner, vil vi også se mer mot i stylingen; vi kan gjerne vise hud – og dette gjelder uansett hvilken kropp vi har! Crop tops, utringninger og stramme shorts vil jeg definitivt si er must haves denne sesongen. Og så er det veldig vanskelig å komme utenom en oversized blazer.


Hvordan styler man treningsantrekket fra topp til tå?

Du kan style treningstøyet med elementer fra hverdagsgarderoben. For eksempel kan en oversized zip-hettegenser gjøre antrekket ditt mer avslappet, mens en blazer kan forvandle treningsantrekket til et dra-til-byen-antrekk på en brøkdel av et sekund. For eksempel ville jeg likt å style Cindy Sports Bra i Sunflower under en blazer, eller et par shorts i Teal med en grå oversized zip-hettegenser.


Er det én ting fra den nye kolleksjonen du ikke kan leve uten?

En farget sports-BH. Dette er en enkel måte å gi antrekket farge på, og så kan jeg selv bestemme hvor stor del av antrekket mitt den skal utgjøre. Jeg kan pare den med en hvit topp for litt mindre farge, eller under en åpen blazer dersom jeg en dag føler meg litt mer leken.


Én ting sommergarderoben din bare må ha i år?

Et par fargerike sko, for da er jeg sikret det fargerike elementet. Jeg kommer helt sikkert til å ha et par Havaianas med mye farger på, for de kan jeg bruke både til et sporty antrekk eller en sommerkjole. Fargen har jeg ennå ikke bestemt meg for. 


Designerens «DO»
: Det må være minst ett fargerikt element i antrekket ditt. Det finnes rom til å være modig og leken.


Designerens «DON’T»:
Ingen farge i det hele tatt. Tiden med helt beige antrekk er forbi.