Høstens trender og tendenser: Få designerens stylingtips

I EYDAs hjerte, designrommet, sitter designer og produktansvarlig Mette Merrild Johannesen dypt begravd i sitt arbeid. Fargekoder, stoffprøver og tegninger ligger spredt på bordet, og luften er tykk av kreative tanker. Hun løsriver seg, for hun har lovet å gi sine beste stylingtips til den kalde årstiden. Les med her og bli godt påkledd.


Hva inspirerer deg i arbeidet som designer?

Som det ofte er med mote, går den ut av tiden. Den siste tiden har vært preget av kriser, krig og bekymringer, og dette har naturlig nok fått folk til å vurdere forbruket sitt mer nøye. Derfor handler det akkurat nå om å bruke sin eksisterende garderobe på en ny måte og supplere den med nye effekfulle styles. Det har jeg tenkt mye over og vi har forsøkt å lage klær som er sterke i uttrykket og som holder seg lenge både i kvalitet og design.


Hva er høstens største trend?

Effekt. Effekt. Effekt. Det være seg i form av oversize items, ton-i-ton-styling, fremtredende farger eller kratige trykk. Lek med lag-på-lag og skap en flott silhuett og effekfull kontrast ved å mikse og matche store stiler med mere tettsittende stiler. Det kan for eksempel være en oversize hoodie med et par tights eller en stram topp med et par løse joggebukser. Og vær modig med fargene og se etter potent trykk.

Er det noen spesielle farger vi skal være på utkikk etter?

Tidenes bekymringer har skapt en økende eskapisme. Dette gjenspeiler seg også i EYDAs aktuelle fargepalett. Jeg har vært på en skikkelig virkelighetsflukt på jakt etter inspirasjon, ja, faktisk har jeg vært helt ute i universet. Derfor har de seneste nyhetene hatt en sterk referanse til universet i både trykk og farge. Jeg har plukket lysglimtene i det dystre universet i håp om at de blå og lilla nyansene vil ha en positiv effekt på den som har på seg plaggene. Og så har jeg supplert med en del spacede og metalliske detaljer, som også er veldig populære akkurat nå fordi de skaper en stor effekt med få virkemidler.


Hvordan skal treningsantrekket styles?

Lag-på-lag-trenden gjelder også når det kommer til trening, uansett om du skal være inne eller ute. Du skal kunne holdes varm til, fra og under trening. Skal du være aktiv ute er materialet enormt viktig.

Alle lag må først og fremst være pustende, slik at du kan kvitte deg med varmen som kroppen din produserer. Det innerste laget skal kunne lede svetten fra kroppen slik at du ikke blir kald, og her er polyester eller ull helt genialt. Hvis det er veldig kaldt, kan du legge et midlayer av enten nylon eller polyester.

Ytterst kan du med fordel gå for yttertøy som har en teknisk coating, for det vil beskytte deg mot vær og vind. Skal du være aktiv i mørket, er refleksdetaljene et must. Til slutt skal du huske å pakke inn føtter, hender og ører godt.


Èn ting fra EYDAs nyeste kolleksjoner som du ikke kan leve uten?

Galaxy-trykket. Helt sikkert. For det trykket omfavner tidens trend, men samtidig er det så vakkert at jeg vet at jeg kommer til å bruke det igjen og igjen i lang tid fremover. Og så kan det enkelt styles opp og ned med gamle favoritter i garderoben min. Her føler jeg at jeg kan uttrykke enormt mye med en enkelt stil.


Designerens beste råd:

Be you! Velg det som passer deg og din garderobe, og som du tror du kan ha glede av i lang tid fremover. Hvis du leter etter en effektiv vitaminpille til garderoben din, bør du se etter trykk, farger og oversize items.